ΤΑ ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ ΚΑΒΑΛΑΣ

ΤΑ ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ ΚΑΒΑΛΑΣ
ΕΔΩ ΓΡΑΦΕΤΑΙ ΟΤΙ ΕΧΕΙ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ ΤΗΣ ΚΑΒΑΛΑΣ

Παρασκευή 21 Νοεμβρίου 2014

ktipos Έντονη προσπάθεια της ENERGEAN για την γρήγορη αύξηση παραγωγής από τον Πρίνο













Μεγάλο αγώνα κάνει η Ενεργειακή, όπως πληροφορούμαστε, προκειμένου να προχωρήσουν όσο πιο γρήγορα γίνεται οι γεωτρήσεις στον Πρίνο, για την αύξηση της παραγωγής...



Μεγάλο αγώνα κάνει η Ενεργειακή, όπως πληροφορούμαστε, προκειμένου να προχωρήσουν όσο πιο γρήγορα γίνεται οι γεωτρήσεις στον Πρίνο, για την αύξηση της παραγωγής. Είναι γνωστό, ότι η τιμή του πετρελαίου βρίσκεται στα χαμηλά επίπεδα των 80 δολ., και με τη σημερινή παραγωγή των πετρελαίων της Καβάλας, που κυμαίνεται γύρω στα 1500 βαρέλια, υπάρχει πρόβλημα αφού έτσι η εξόρυξη του Πρίνου είναι ζημιογόνος. Μαθαίνουμε ότι η παραγωγή εδώ και λίγο καιρό κυμαίνεται από 1150 βαρέλια, μέχρι τα 1600, ενώ τις μέρες αυτές βρίσκεται στα 1500. Να σημειωθεί, ότι από τον Μάιο και μετά η πτώση του τζίρου είναι της τάξης του 40%.

Για το λόγο αυτό, η εταιρεία κάνει ότι μπορεί να φέρει το συντομότερο δυνατό, το γεωτρύπανο Energean Force στον Πρίνο, για να ξεκινήσει με τη νέα χρονιά τις γεωτρήσεις. Στο Πέραμα, όπου βρίσκεται και γίνονται οι απαραίτητες εργασίες, έχουν πάει και εργάζονται δώδεκα εργαζόμενοι από τις εγκαταστάσεις της Καβάλας, καθώς και ένα συνεργείο με ηλεκτρολόγους και υδραυλικούς, επίσης από την Καβάλα. Το γεγονός αυτό, επιβεβαιώνει τις προθέσεις της εταιρείας να δώσει στους καβαλιώτες την δυνατότητα απασχόλησης, ακόμη και στην περίπτωση της συντήρησης του γεωτρύπανου.

Προφανώς τους εργαζόμενους και τους τεχνίτες από την Καβάλα τους επέλεξε και για άλλο λόγο. Για να εξοικειωθούν με το συγκεκριμένο αντικείμενο και στη συνέχεια να απασχοληθούν, ως εργαζόμενοι, στο γεωτρύπανο, όταν αυτό θα έχει έρθει στην Καβάλα. Είναι γνωστό, ότι στο γεωτρύπανο θα απασχοληθούν 40 άτομα, ενώ, οπωσδήποτε στις προσπάθειές όλων, πρέπει να προέχει η εξασφάλιση του εργασιακού μέλλοντος των 260 ήδη εργαζομένων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας