ΤΑ ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ ΚΑΒΑΛΑΣ

ΤΑ ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ ΚΑΒΑΛΑΣ
ΕΔΩ ΓΡΑΦΕΤΑΙ ΟΤΙ ΕΧΕΙ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ ΤΗΣ ΚΑΒΑΛΑΣ

Σάββατο 2 Αυγούστου 2014

Απόκτηση ειδικού γεωτρύπανου για τις έρευνες στον Πρίνο





Στην υλοποίηση του επενδυτικού προγράμματος στα κοιτάσματα του Πρίνου, συνολικού ύψους 165 εκατ. ευρώ προχωρά η Energean Oil & Gas, μετά και την απόκτηση ειδικού γεωτρύπανου.

Η απόκτηση ιδιόκτητου γεωτρύπανου - το οποίο φέρει την ονομασία Energean Force - θα δώσει στην εταιρεία τη δυνατότητα να πραγματοποιήσει απρόσκοπτα γεωτρήσεις και να εξοικονομήσει πόρους.


Με ιδιόκτητο γεωτρύπανο, το Energean Force, προχωρεί η Energean Oil & Gas στην υλοποίηση του ύψους 165 εκατ. ευρώ επενδυτικού προγράμματος στα κοιτάσματα του Πρίνου, του Βόρειου Πρίνου και του Έψιλον στον Κόλπο της Καβάλας. Το ειδικό γεωτρύπανο αγοράστηκε από την γερμανική εταιρεία KCA Deutag και λειτουργούσε μέχρι πρόσφατα στη Δυτική Αφρική.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση της Energean Oil & Gas, θα αποτελέσει τον βασικό πυλώνα του προγράμματος στην Καβάλα, το οποίο περιλαμβάνει:


  • Επενδύσεις ύψους 165 εκατ. ευρώ.
  • Συνολικά 15 νέες γεωτρήσεις στον Κόλπο της Καβάλας. Συγκεκριμένα, θα πραγματοποιηθούν επτά γεωτρήσεις στον Πρίνο, μία στον Βόρειο Πρίνο και επτά στο Έψιλον.
  • Για πρώτη φορά μετά το 1977, δύο νέες εξέδρες, μία στον Βόρειο Πρίνο και μία στο Έψιλον.
  • Δύο νέους αγωγούς μεταφοράς πετρελαίου, από το Έψιλον στον Βόρειο Πρίνο και από τον Βόρειο Πρίνο στον Πρίνο.
  • 40 νέες θέσεις εργασίας στο γεωτρύπανο.


Το γεωτρητικό πρόγραμμα θα ξεκινήσει τον Δεκέμβριο και ως στόχος έχει τεθεί η αύξηση της παραγωγής στα επίπεδα τουλάχιστον των 5.000 βαρελιών ημερησίως το 2016, από τον μέσο όρο των περίπου 2.000 βαρελιών ημερησίως κατά την τρέχουσα χρονιά.

Παράλληλα από την πλευρά του ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Μαθιός Ρήγας, υπογράμμισε ότι «έχοντας ήδη επενδύσει πάνω από 180 εκατ. ευρώ από το 2007 και μετά, έχοντας διατηρήσει την Ελλάδα στον χάρτη των πετρελαιοπαραγωγών χωρών και έχοντας διασφαλίσει την απασχόληση και τη λειτουργία των εγκαταστάσεων με απόλυτο σεβασμό στο περιβάλλον, η Energean Oil & Gas ξεκινά ένα νέο επενδυτικό πρόγραμμα που σηματοδοτεί τη νέα εποχή για τον Πρίνο. Για πρώτη φορά αποκτάται ιδιόκτητο γεωτρύπανο, για πρώτη φορά, μετά το 1977, εγκαθίστανται νέες εξέδρες και, πλέον, ενισχύονται οι προϋποθέσεις για τη σταθεροποίηση, την αύξηση και τη διατηρησιμότητα της αυξημένης παραγωγής».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας